MijnBesteDroneshot

Op 23 september heeft minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) de uitslag van de fotowedstrijd MijnBesteDroneshot bekend gemaakt in onderstaande videoboodschap. De winnende foto’s en eervolle vermeldingen kun je bekijken op Dronewatch.nl.

Bekijk de inzendingen

Over deze fotowedstrijd

Fotograferen met een drone is leuk en biedt een niet-alledaagse blik op de wereld om ons heen. We willen dronevliegers dan ook graag stimuleren om fantastische luchtfoto’s te maken. Daarom organiseert Dronewatch, mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de fotowedstrijd MijnBesteDroneshot. Inzenders maken kans op mooie prijzen en expositie van hun foto.

Hoe werkt het?

Iedere deelnemer mag drie dronefoto's van Nederland inzenden. Inzenden kan tot en met 9 september 2022.

Een jury beoordeelt na afloop van de inzendtermijn alle ingezonden dronefoto’s. De jury verkiest twee winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Per leeftijdscategorie worden ook een aantal eervolle vermeldingen gekozen.

De winnaars worden op 23 september bekendgemaakt.

De jury

De jury bestaat uit minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat), fotograaf Valerie Kuypers en Dronewatch-oprichter Wiebe de Jager.

Prijzen

De makers van de mooiste dronefoto's in elk van de twee leeftijdscategorieën (tot 16 jaar en 16 jaar of ouder) ontvangen ieder een DJI Mini 3 Pro met DJI RC ter waarde van € 999,-.

Vlieg veilig

Door deelname verklaar je de geldende regels voor het vliegen met drones in acht te nemen.

Die zijn onder meer:

- Beperk je tot de maximale vlieghoogte van 120 meter, vlieg alleen bij daglicht en houd de drone altijd in het zicht;
- Vlieg niet boven een mensenmenigte of (spoor)wegen;
- Blijf uit de buurt van vliegvelden en andere no fly-zones, terug te vinden in de GoDrone-app;
- Nog geen 16? Zorg dan dat je begeleid wordt door een waarnemer die in het bezit is van een dronebewijs (indien van toepassing).

Voor uitgebreidere informatie over de actuele regelgeving ga je naar rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone.

Alleen dronefoto’s die in lijn met de regelgeving en wedstrijdcriteria gemaakt zijn, komen in aanmerking voor een prijs en/of publicatie.

Wedstrijdvoorwaarden

Bekijk ook de uitgebreide wedstrijdvoorwaarden.